sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kotiinpaluu

Nyt ollaan jo kotona Joensuussa. Eilen illalla Passat kaarto pihaan klo 23:40. Matkustus alkoi Ottawasta perjantai-iltana ja kokonaismatka-ajaksi tuli kevyet 21 tuntia. Oman mielenkiinnon toi, kun Ottawassa Air Canadan miehistö oli jäänyt Torontossa myöhään ja lennon lähtö viivästyi tunnilla. Miehän en sit tietenkään kerenny Frankfurtissa jatkolennolle, ja piti Frankfurtin kentällä palloilla muutama tunti. Järkyttävä väsy päällä niin ei kiinnostanut kentältäkään lähteä minnekkään palloilemaan. No, kaikki meni lopulta hyvin ja pääsin kotiin. Suurena yllätyksenä myös kaikki matkatavarat oli tullu helsinkiin asti.

Mitä tästä kesästä jäi nyt sit käteen? kourallinen dollareita ja pari rullalautaa? Iso määrä kokemusta Kanadalaisesta työkulttuurista ja ihmisistä. Tiedän nyt myös, mikä erottaa Ontariolaisia ja Quebecilaisia. Kielitaito on kohentunut, ja mukaan tarttui myös Kanadalainen tapa sanoa eh? CV:hen voi laittaa ranskan alkeet, osaanhan jo sanoa päivää, esitellä itteni ja kiroilla sujuvasti ilman aksenttia!

Jos jollain on mahollista lähteä, niin kannattaa mennä. Paperitöitten tekeminen tuntuu nyt pieneltä vaivalta siitä, mitä on saanut kokea.

Sitä paitsi joutuu niitä näköjään täällä Suomessakin aika paljon tekemään, olin nimittäin opiskelijan ystävä Kela lähestynyt taas mielenkiintoisella kirjeellä...




Ei kommentteja: